Over de RumboJet 880

Het principe

De RumboJet is een aangekoppeld werktuig voor geautomatiseerde detectie en bestrijding van zuring in blijvend grasland. De detectie en besproeiing van deze onkruiden met gewasbeschermingsmiddelen gebeurt in één bewerking. Met behulp van een multispectrale camera worden de planten gedetecteerd en vervolgens gericht besproeid met afzonderlijk schakelbare sproeiers. Het cameragebied is beschermd door een behuizing tegen strooilichtinvloeden, waardoor een nauwkeurige detectie mogelijk is. Bovendien wordt het sproeibeeld niet beïnvloed door de wind. Door het gebruik van vier stuurwielen is het apparaat ideaal voor heuvelachtig terrein en overtuigt het door zijn aanpassing aan de bodem. Met een werkbreedte van 8,80 meter en een rijsnelheid van 10 km/u kan een hoog oppervlaktevermogen worden bereikt. De tank van 600 liter zorgt voor ononderbroken inzetbaarheid. In elke behuizing bevinden zich twee camera’s met een rekenunit die de beeldherkenning uitvoeren en de bijbehorende magneetventielen aansturen. De hoeveelheid herbicide van de sproeiers is aangepast aan gangbare middelen, maar kan worden geregeld via de druk.

Klik op de afbeelding voor een vergroting.

Technische gegevens

Het aanbouwapparaat wordt hydraulisch ingeklapt tot een transportbreedte van 2,97 meter met behulp van een dubbelwerkend ventiel van de tractor. De transporthoogte bedraagt 3,93 meter. De stroomvoorziening gebeurt via de 3-polige stekker van de trekker en een bufferbatterij. De pomp wordt aangedreven door een aftakas met groothoek koppeling. Tankinhoud: 600 liter Werkbreedte: 8,80 meter; optioneel 5,80 mtr Afstand tussen de sproeiers: 10 centimeter Aantal afzonderlijk schakelbare sproeiers: 88 Beeldverwerkingssnelheid: 90 beelden per sec. Rijsnelheid: instelbaar van 5 km/u tot 10 km/u Transportbreedte: 2,97 meter Transporthoogte: 3,93 meter delen voor gewasbescherming zijn ontworpen volgens DIN EN ISO 16119. Handwasbak/spoeltank voor systeemreiniging

Bodem aanpassing

Tijdens gebruik worden de zijvleugels in zweefstand gebracht. Door de zijdelingse tastwielen blijft de afstand tussen de camera en de grond, evenals tussen de sproeibalk en het gewas, constant. De constructie is ontworpen zodat de vleugel zijdelings tot wel 2 meter dieper kan zakken dan het middelste module. Over het algemeen bedraagt de bodemvrijheid 45 centimeter. Met de maximale afstand van 3 meter tussen de tastwielen is er altijd voldoende ruimte tussen de sproeiers en individuele heuvels, waardoor beschadiging van het systeem wordt uitgesloten. Een bijkomend voordeel van de externe tastwielen is dat men door hun spoor het behandelde gebied kan herkennen, waardoor een GPS-systeem niet noodzakelijk is.

Beste stabiliteit op hellingen

De RumboJet biedt uitstekende stabiliteit op hellingen dankzij de starre assen van alle wielen. Het getrokken systeem behoudt het grootste gewicht, zelfs tijdens gebruik op het transportsysteem. De zijvleugels belasten de externe tastwielen met de helft van hun gewicht. De toegestane totale massa van 2150 kg maakt het gemakkelijk om het systeem te bedienen met trekkers vanaf 70 pk, zelfs in extreme hellingen. De rij-eigenschappen zijn eenvoudig gezegd vergelijkbaar met die van een hark, zonder rekening te hoeven houden met de inspanning van voerbeweging.

Bedieningsterminal

De bediening gebeurt via een 7-inch touchscreen vanuit de trekker. Het bedieningsterminal communiceert via een wifi-netwerk met de afzonderlijke modules van de RumboJet. De modulestaten en mogelijke fouten worden in realtime weergegeven. Voor bediening in de automatische modus is alleen de START- en STOP-knop nodig voor de bediener. Bovendien kan elke sproeier handmatig worden aangestuurd. Via de testpagina kunnen alle sproeiers worden getest, en de automatische spoelprocedure kan worden gestart en gestopt.

Klik op de afbeelding voor een vergroting.

Resultaten

De foto’s tonen twee zuringplanten 10 dagen na behandeling met de RumboJet 880. Door het gebruik van selectief werkende herbiciden wordt alleen de zuring bestreden, en het gras in de directe omgeving van de zuring blijft onbeschadigd.

Feiten over de breedbladige zuring: -Een van de meest voorkomende en hardnekkige onkruiden in grasland. -Verdringt waardevol voedergras. -Leidt tot een lagere algehele voederkwaliteit. -Vermindert daardoor de melkproductie. -Negatieve invloed op de conservering van voeder. -Beïnvloedt de diergezondheid door secundaire stoffen. -Vanwege het gehalte aan oxaalzuur wordt het door slechts heel weinig diersoorten gegeten. -Hoog zaadpotentieel en snelle zaadrijping.

Klik op de afbeelding voor een vergroting.

Neem gerust contact op voor de mogelijkheden en prijsopgave of bel ons voor een afspraak.